Stomatološka ordinacija dr D. Lopičić

Izbeljivanje zuba

Najčešće postavljano pitanje od strane pacijenata je da li je izbeljivanje zuba štetno?

Postoje više načina beljenja zuba, metoda za koju naša ordinacija garantuje da je najbezbednija i najefikasnija od svih metoda je kontinuirano kućno beljenje zuba pomoću gelova i folija.

Ovakav pristup beljenju zuba je individualan, pri čemu stomatolog bira odgovarajuću koncentraciju gela i pomoću ključa boja zajedno sa pacijentom, određuje do koje nijanse se bele zubi.

Prednost u odnosu na druge metode je u tome što se beli pun zubni luk, zubi u gornjoj i donjoj vilici sa SVIH strana (prednja, gornja, zadnja, bočno) gelovima niskih koncentracija karbamid peroksida (10, 12, 14, 16, 18, 22%) pri čemu izostaje osetljivost zuba.

U sklopu ove intervencije naša ordinacija pruza besplatno uklanjanje čvrstih i mekih naslaga sa aplikovanjem fluorida nakon procesa beljenja zuba. Procedura beljenja zuba pomoću gelova i folija traje od 4-6 dana pri čemu zubi su belji za 4-5 nijanse.


kucno beljenje zuba


Druga tehnika beljenja zuba se radi u ordinaciji pomoću gelove većih koncentracija (36, 38, 40%) hidrogen peroksida. Ovaj način beljenja zuba je indikovan kod svih pacijenata koji žele blistavo beli osmeh u jednoj seansi (60 minuta). Bele se zubne površine od 5-5 u gornjoj i donjoj vilici, u sklopu iste intervencije naša ordinacija pruža besplatno uklanjanje čvrstih i mekih naslaga sa aplikovanjem fluorida nakon procesa beljenja zuba.


ordinacijsko beljenje zuba


beljenje zuba