Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca i poliranje zuba

Ultrazvučno uklanjanje zubnog kamenca je potpuno bezbolna metoda uklanjanja tvrdih naslaga sa zuba koje se ne mogu ukloniti običnim pranjem zuba četkicom. Postupak je brz i efikasan i potrebno je da se obavlja redovno kako bi zubi ostali lepi i zdravi. Nakon ultrazvučnog uklanjanja kamenca vrši se poliranje zuba pastama kako bi površina zuba postala čista, glatka i manje podložna stvaranju kamenca.

Poliranje zuba se vrši upotrebom specijalne abrazivne paste i rotirajuće četkice nakon čega zubi postaju 3-4 nijanse belji a pritom ne nastaju nikakva oštećenja zubne gleđi. Na ovaj način se uklanjanjaju razne diskoloracije i mrlje sa površine zuba, zaostale i mekše zubne naslage čime se sprečava taloženje bakterija i štite zubi od karijesa i neprijatnih oboljenja desni. Samo poliranje spada u najpopularnije procedure u stomatologiji zbog toga što može značajno da poboljša izgled Vaših zuba, bez ikakvih neprijatnosti i bez velikih novčanih izdataka.

U našoj ordinaciji se ovi postupci obavljaju brzo i jednostavno na veoma stručan način. Zato posetite našu ordinaciju i prepustite se tretmanu naših iskusnih stomatologa kako bi sprečili parodontalne bolesti odnosno zaustavili njihovo napredovanje.