Krunice

Krunica je laboratorijski napravljena navlaka, koja sa svih strana pokriva zub. Krunicu je potrebno raditi  u situacijama kada imate: zub koji ima veliku dotrajalu plombu (plombu koja često ispada ili se lomi jer ne može da izdrži pritisak), zub oslabljen karijesom gde plomba ne može da reši situaciju, krte zube, zube koji su promenili boju, zube koji su lošije postavljeni u zubnom nizu, prelomljene zube (kad je ostao samo koren zuba) ili potrebu za izradom krune na implantu. Stomatološka ordinacija „Dr D. Lopičić“ izrađuje bezmetalne i metalokeramičke krunice koristeći najkvalitetnije materijale i najsavremenije tehnologije obezbeđujći garanciju u trajanju od 10 godina.

Metalokeramičke krunice, poznate kao porcelanske navlake, su fiksne protetske nadoknade koje se postavljaju na već postojeće zube ili na implante. U osnovi imaju metal, a preko sloj keramike. Predstavljaju standard u zbrinjavanju zuba već dugi niz godina, otporne su i imaju odličan estetski efekat.

Bezmetalne krunice su visokovredne estetske nadoknade. U osnovi imaju cirkonijum i preko njega sloj keramike. Rade se u slučajevima većih oštećenja prednjih zuba. Koriguju oblik i boju zuba, a mogu se korigovati i blage položajne anomalije. Dobijeni porcelanski zub izgleda kao prirodan i ima veliku čvrstoću i trajnost.