Dečja i preventivna stomatologija

Od izuzetne je važnosti da još od najmlađeg doba dete stekne naviku u održavanju oralne higijene. Deca sa zdravim ustima lakše i pravilnije žvaću hranu, bolje iskorišćavajući njene sastojke, brže i bolje govore. Opšte zdravlje im je bolje jer bolesna usta i zubi utiču na pojavu bolesti ostalih organa. Deca su posebni pacijenti, čije poverenje treba zaslužiti.  Stoga će stručni tim doktora dentalne medicine ordinacije “Dr D. Lopičić” upoznati vaše dete s pravilnim navikama oralne higijene i kroz igru ga naučiti kako je najbolje održavati higijenu zubića. Za oralno zdravlje dece u našoj ordinaciji brinu vrhunski stručnjaci stomatologije, a njihove zadatak je:

  • Lečenje mlečnih i mladih trajnih zuba
  • Preventivno premazivanje preparatima fluora radi zaštite od karijesa -potpuno bezbolan preventivni postupak koji se primenjuje na mlečnim i mladim trajnim zubima
  • Zalivanje fisura trajnih zuba koje su često mesto nastanka karijesa
  • Edukacija najmlađih o važnosti oralnog zdravlja.

Stoga, ne odlažite odlazak stomatologu – objasnite detetu kako će mu redovni pregledi omogućiti rast zdravih trajnih zuba i prepustite svoje voljene mališane u stručne ruke doktora dentalne medicine naše ordinacije koji su stekli bogato iskustvo u radu s decom.